Olimpiskā rezultāta novērtējums

15.08.12

Jumtalapa : 6 balles no desmit :
Grigorjeva nostartēja cienījami. Protams, gribējās vairāk, bet šoreiz nesanāca.
Brīvā cīņa Latvijā nav meinstrīma sporta veids. Olimpiskās Spēles ir tas lielais notikums, kas pievērš cilvēku uzmanību. Cilvēku neizpratni par brīvo cīņu ilustrē arī izgriezums no Sportacentra komentāriem. Nav brīnums, ka kāds cienījams laikraksts Grigorjevas mongolieti nosauca par pastarīti (īstenībā - 2011. gada Pasaules čempione 59 kilogramos un bukmeikeru Olimpiskā favorīte 63 kilogramos). Izvēloties nepareizu taktiku, Grigorjevai bija maza cerība pieveikt mongolieti. Līdz ar to iznākums ir ļoti loģisks.

Olimpiskais cīkstonis Armands Zvirbulis :
"Anastasija pret mongolieti izvirzījās vadībā ar 4:3. Šādā situācijā pārsvars principā netiek atdots. Kāpēc šoreiz atdeva? Anastasija pret mongolieti izvēlējās tādu pašu taktiku kā pret Pirožkovu. Es domāju, ka otrajā cīņā bija nepareizi izvēlēlēta taktika. Cīkstēties ar mongolieti stojkā bija nereāli. Pārlieku izgāja uz korpusa cīņu, bet Mongolijā korpusu cīņas ir nacionālais sporta veids. Mongolijas cīkstonēm ir spēcīgas rokas - tas ir viņu trumpis. Tāpēc stojkā vajadzēja cīnīties pēc iespējas mazāk, tā vietā liekot lielāku akcentu uz kāju darbību" (09.05.12 Latvijas avīze & Diena, 10.05.12 Telegraf).

Grigorjevas treneris Sergejs Kursītis :
"Izvēlējos nepareizu taktiku... Otrajā periodā Anastasijai, kad uzmeta, vajadzēja gulties un beigt cīņu, nevis nodarboties ar niekiem. Tā ir visrupjākā kļūda, kāda cīņā var būt, - uzmest pretinieci, bet nenoguldīt. Taču te nav vieglatlētika, kur tu skrien savus metrus, cīņu ietekmē arī pretiniece. Uzvarēt pasaules vicečempioni un zaudēt mongolietei... Man pret Nastju nav nekādu pretenziju, tās bija manas kļūdas. Braucām uzvarēt. Ne cīņā par trešo vietu, bet par zeltu. Ja viņa gribēs, turpināsim strādāt un darīsim visu, lai to iegūtu Rio" (09.08.12 Latvijas Avīze).

qwerty :
"Vajadzēja normāli gatavoties nevis viņai (jo viņa bija gatava), bet gan trenerim, kuram iepriekš vajadzēja miljons reizes noskatīties video par to mongolieti, ar kuru Nastjuhai vajadzēja cīnīties (13.08.12 rus.gorod.lv).

Sergejs Kņazevs :
"Anastasija Grigorjeva apmierinājās tikai ar vienu uzvaru, kaut gan patiesībā viņai bija pa spēkam aizcīnīties līdz Olimpiskajai medaļai" (15.08.12 Chas).

Daugavpils sporta jomas kurators vicemērs Vjačeslavs Širjakovs :
"Tas ir sports, tā bieži gadās. Pēc tam, kad Nastja zaudēja mongolietei, mēs cerējām, kas viņa tiks tālāk, lai mūsu sportiste varētu pacīnīties par bronzas medaļu. Taču veiksme nebija mūsu pusē" (13.08.12 lat.gorod.lv)

Aleksandrs Vnukovs :
"Diemžēl izloze, kas noteica Anasatasijas Grigorjevas pretinieces Olimpiskajā turnīrā, bija, maigi izsakoties, nelebvēlīga. Nepatīkami..." (09.08.12 nasha.lv).

Virsraksts :
"Григорьева в Лондоне переборола Пирожков" (08.08.12 rus.delfi.lv).

Gatis Vorkalis :
"Jaunā meitene no Daugavpils Anastasija Grigorjeva sagādāja vilšanos" (13.08.12 Bauskas Dzīve).

Ilvars Koscinkevičs :
"Vēl pirms došanās uz Londonu 2010. gada Eiropas čempione un šā gada vicečempione Grigorjeva neslēpa, ka brauc cīnīties par zeltu. Latiņa bija pacelta augstu. Acīmredzot - pārāk augstu" (09.08.12 Neatkarīgā Rīta Avīze).

Armands Sametis :
"Grigorjeva uzvar favorīti, taču zaudē pastarītei" (09.08.12 Diena).

Diena : 3 balles no piecām :
"Arēnu atstāja, asarām birstot, jo apzinājās, ka palaidusi garām labu iespēju pacīnīties par medaļu. Ceturtdaļfinālā pārspēja spēcīgo ASV pārstāvi Jeļenu Pirožkovu, bet zaudēja it kā vājākajai mongolietei Batsetsegai Soronzonboldai, kura gan ieguva bronzas medaļu" (13.08.12 Diena)

Sporta avīze :
Viens īkšķis uz leju (14.08.12).

Anna Korvena-Kosakovska :
"Īpaši jutu līdzi meitenei no dzimtās pilsētas Daugavpils - Anastasijai Grigorjevai. Uzskatu, ka mūsu sportisti sevi lieliski parādīja, liekot izskanēt Latvijas vārdam pasaulē. Kārtējo reizi sapratu, ka mums ir cilvēki, ar kuriem varam lepoties"
 (13.08.12 la.lv).



Uzraususies augšā :
Olimpiskā cīkstone Anastasija Grigorjeva.
No labās apakšā :
Grigorjevas treneris Sergejs Kursītis,
Olimpiskais cīkstonis Armands Zvirbulis,
Zvirbuļa treneris Visvaldis Freidenfelds.