Neitrālas prognozes pirms izlozes

03.08.12

Brīvā cīņa ir ārkārtīgi neprognozējams sporta veids. Un tomēr Olimpiskajās Spēlēs ir ļoti izteikta galvenā favorīte - Kaori Icho (uz viņas zelta medaļu koeficients ir 1.17) - šī sportiste uzvarējusi visos turnīros, kuros viņa ir piedalījusies kopš 2002. gada! Tālāk nāk kādas 16 sportistes, kurām visām ir reāla cerība izcīnīt Olimpisko medaļu. Turklāt cerības pielielina sekojošs noteikums - ja tiek zaudēts nākamajai finālistei, tad ir iespēja pacīnīties par vienu no 2 bronzas medaļām. Salīdzinot ar džudo, brīvajā cīņā tādējādi ir krietni humānāka medaļu sadales sistēma.

  • Baltictimes.com : "Ne pārāk daudzi Olimpiskie fani alkst vērot sieviešu brīvo cīņu, bet latviešiem tas ir notikums, kuram vērts pievērst uzmanību. Latvijai ir tendence pārsteigt ar vienu negaidītu medaļu katrā Olimpiādē, un Londonā, to varētu sasniegt Anastasija Grigorjeva. Divreiz finišēja uz pjedestāla Eiropas čempionātos un iekļuva top-16 Pasaules čempionātā 2011. Ja izloze būs labvēlīga, tad Grigorjeva varētu būt solid outside chance of wrestling ceļā uz pjedestālu" (11.07.12 Jared Grellet).
  • Rus.delfi.lv : "Ja jūs neinteresējaties par cīņas sportu, tad jums varētu būt pārsteigums, ka Latvijas brīvajā cīņā ir uzradusies pasaules līmeņa sportiste - Anastasija Grigorjeva. Tieši ar viņu var saistīt cerības uz medaļu" (13.07.12).
  • Telegraf : "Olimpiskā cīņas turnīra tumšais zirdziņš. Jau zina, kā uzvarēt augstāka ranga turnīros. Sīksta un mērķtiecīga, viņai ir pa spēkam sagādāt pārsteigumu. Ja veiksme 8. augustā būs viņas pusē, tad viss var notikt" (26.07.12 Vladimirs Ivanovs).
  • Sporta avīze : "Šis sporta veids ir apliecinājis savu neprognozējamo raksturu. Vienās sacensībās tu vari kāpt uz pjedestāla, bet jau nākamājās - izstāties pirmajā cīņā. Mēdz pat teikt, ka pirmā cīņā ir visgrūtākā. To pat dēvē par mazo finālu, jo reizē ar konkurentu jātiek galā arī ar satraukumu. Jācer, ka mūsējā uzvarēs ne tikai mazajā finālā..." (24.07.12 Ilvars Koscinkevičs).
  • Diena : "Pēdējos gados panākumu līkne šķietami gājusi uz leju, taču jāņem vērā, ka Anastasija iepriekš cīnījusies un lielākos sasniegumus guvusi vieglākās svara kategorijās. Pret smagākām konkurentēm ir grūtāk, taču Grigorjeva joprojām attīstās un progresē un joprojām ir starp Eiropas vadošajām cīkstonēm. Viņa ir viena no tām olimpietēm, kura veiksmīgas izlozes un sekmīga snieguma gadījumā var tikt pat ļoti tālu, bet var arī sanākt vilties jau pašā sākumā" (27.07.12).

Jāgaida, kāda būs izloze - tā noteikti ieviesīs korekcijas attiecībā uz prognozēm.

Bukmeikeru viedokļi